Roman Tasting Session: bierdiner
Noteer donderdag 14 november in je agenda want dan staat de laatste Roman tasting session van dit jaar op de planning: een culinair vier gangenmenu met aangepaste Roman bieren onder begeleiding van een professionele biersommelier!
Culinair biermenu
Na de kaas- & bieravond en de zomerse bierbrunch, schotelen we jullie op donderdag 14 november een degustatie biermenu voor! Chef-kok duo Baptiste Brewaeys en Charlie Capiau van traiteurszaak B-taste zorgen voor een culinair viergangenmenu. Onze bieren zullen niet alleen verwerkt worden in de verschillende gerechten maar zal je ondertussen ook kunnen degusteren, dit onder begeleiding van biersommelier Isa Van de Ven.
Biersommelier Isa Van de Ven
Als bierliefhebber en uit een passie voor lekker eten groeide Isa Van de Ven uit tot biersommelier. Na een opleiding zythologie besloot ze zich te vervolmaken in 2017 als Bapas Beer Pairing Master. Door op zoek te gaan naar de perfecte match tracht Isa het gastronomisch potentieel van het bier volledig te benutten. Steeds zoekend naar nog beter, nog lekkerder en de meest interessantste bier- en foodcombinaties vol eenvoud. Foodpairing zit in de lift, Isa's advies: ontdek, proef en ervaar je deze meerwaarde beleving dan spreken we van bierpairing! En dat is wat we jullie willen laten ontdekken op 14 november!
Praktisch
Wanneer
donderdag 14 november
- 18.30 uur: Aankomst brouwerij + aperitief
- 19-22 uur: degustatiemenu
Waar
Brouwerij Roman - Hawaart 105, 9700 Oudenaarde
Reserveren is verplicht en kan alleen maar door een e-mail te sturen naar visit@roman.be met daarin vermeld:
- naam
- telefoonnummer
- aantal personen
Na inschrijving ontvang je een uitnodiging tot betaling. De reservatie is pas finaal na ontvangst van de betaling. De prijs voor het menu komt op €69 per persoon, inclusief aangepaste bieren en water. Heb je allergieën of ben je vegetarisch? Breng ons hiervan op de hoogte, wij houden hier graag rekening mee!
OPGELET: De plaatsen zijn beperkt! We aanvaarden maximum 40 personen. Snel reserveren is dus de boodschap!
Gastronomisch menu 14/11/2019
5 hapjes
- gemarineerde makreel’, handgerolde couscous m’hamsam
- carpaccio van gerijpt rundsvlees, zwarte truffel, bronzen venkel
- italian bruschetta
- bitterballetje ‘kwekkeboom’, mayo van Adriaen Brouwer Tripel
- gepofte pompoen, Noordzeegarnaaltjes
Koud voorgerecht
Gemarineerde zalm ‘gravad lax’ gefermenteerde gerst, bloemkool, oost-indische kers
Bierpairing: Rebelse strop
Warm voorgerecht
Schelvis, hollandaise (gastrique op basis van Ename Pater), knolselder, zeekraal, mosterd
Bierpairing: Ename Pater
Hoofdgerecht
Hertenfilet , sausje op basis van Adriaen Brouwer Oaked, zandwortels, peultjes
Bierpairing: Adriaen Brouwer Oaked
Dessert
Mousse op basis van Ename rouge, cassis, donkere chocolade, crumble van cacao
Bierpairing: Ename rouge