Tips voor perfect serveren
- Bewaar flessen steeds in een donkere, droge ruimte
- Plaats de flesjes minstens 24 uur voor het gebruik in de koelkast, zodat ze op de ideale temperatuur uitgeschonken kunnen worden (kijk per bier voor de ideale temperatuur)
- Gebruik steeds goed ontvette glazen
- Schenk het bier rustig in een schuin gehouden glas zonder de flessenhals in het schuim of tegen het glas te houden en zonder klokken. Breng tijdens het gieten het glas recht om de gewenste schuimkraag te bekomen. Blijf gieten tot de schuimkraag het glas vult tot aan de rand en een hoedje vormt
- De 'fond' meeschenken of niet? Dat laten we over aan de persoonlijke smaak
Het tapritueel voor de perfecte pint...
Het tappen van een perfecte pint is een kunst en heeft grote invloed op de smaakbeleving:
- Het glas ontvetten en spoelen
- Het glas afkoelen en laten uitlekken
- Tapkraan openen in een vloeiende beweging en eerste schuimstoot naast het glas laten vallen
- Glas schuin onder de tap brengen (45°) zonder dat de bek van de kraan noch het glas noch het bier noch het schuim raakt
- Langzaam het glas recht brengen om de gewenste schuimkraag te bekomen. Desnoods het glas nog iets laten zakken
- Als het glas net gaat overschuimen de kraan sluiten en het glas onmiddellijk wegzetten van onder de drup van de kraan
- Afschuimer uit de afschuimbeker nemen, afschudden en de grote koolzuurbellen afschuimen in een hoek van 45° ten opzichte van het glas
- Buitenkant glas afspoelen in spoelbad om het schuim weg te werken
- Presenteren met het logo richting de klant